duminică, 24 august 2008

Esarfa in dar - Mircea Baniciu

" De ce ESARFA?
Pentru ca “Esarfa in dar” e poate una dintre cele mai bune piese ale compozitorului Baniciu, si merita sa poarte dupa ea un album intreg, mai ales daca e un Best Of. Celelalte piese au fost alese dintre cele mai frumoase balade, de unele nu m-am despartit niciodata de-a lungul anilor, altele am apucat sa le uit si le-am invatat din nou, de parca nici n-ar fi fost ale mele. O sa auziti asadar intr-o forma noua “Cu tine in gand”, “Amintire”, “Cantecul ceasornicarului”, “Cel dintai soare” sau “La inceput de drum”.




Mircea Baniciu a fost aclamat joi seara (3 iulie 2008), la concertul pentru lansarea "Esarfei", primul volum din albumul sau solo "Best Of", peste 1000 de persoane la Hard Rock Cafe Bucuresti.

Concertul live a tinut peste doua ore, timp in care Baniciu a fost acompaniat pe scena de trupa Pacifica (Teo Boar, Cristi Iorga, Marian Mihailescu si Vlady Cnejevici), si l-a avut ca invitat special la percutie pe Costin Petrescu, tobosarul Phoenix din perioada albumelor "Cei ce ne-au dat nume" si "Mugur de fluier".

La urcarea pe scena, Baniciu i-a salutat pe spectatori, adunati in numar mare, si le-a multumit pentru prezenta, adaugand ca data viitoare ar putea tine un spectacol la Sala Palatului. Baniciu a cantat mai multe balade cunoscute "Esarfa in dar", "Amintire" sau "Scrisoare de bun ramas", dar si piese nemaiauzite in concert de pe noul album, cum ar fi "La inceput de drum" si "Cu tine in gand".

"Vom incerca sa aducem ceva din ce-am produs noi mai bine si mai interesant", a spus Baniciu si a deschis concertul cu piesa "Tristeti provinciale", in aplauzele ritmice ale publicului. In a doua parte a concertului Mircea Baniciu a cantat si cateva dintre hiturile Phoenix - "Mugur de fluier", "Mica Tiganiada" sau "Andrii Popa".

Acest concert marcheaza revenirea solo pe scena a lui Mircea Baniciu si in acelasi timp lansarea primului volum din albumul Best Of. Cel de-al doilea volum va aparea in toamna acestui an. "



Articol - preluat de pe blogul oficial al artistului Mircea Baniciu ( http://www.mirceabaniciu.ro )

Video - Radio3net Florian Pittis ( www.radio3net.ro )