joi, 28 octombrie 2010

Om BUN 2010





Duminică, 12 decembrie 2010, ora 18:00, la Sala Palatului din Bucureşti are loc “Festivalul Om Bun” ediţia 2010.


Cu 20 ani in urma, Fundatia Culturala “Om Bun” lansa prima editie a Festivalului National de muzica folk “Om Bun“, eveniment artistic menit sa desemneze in fiecare an cele mai bune noi creatii folk autohtone si cele mai promitatoare debuturi, precum si sa readuca in atentia spectatorilor, prin recitaluri de tinuta, marile nume ale genului din Romania.

Anual, pe langa recitalurile consistente oferite de cei mai populari artisti folk ai tarii, are loc un concurs destinat debutantilor, in urma caruia este decernat Trofeul „Om Bun”, premiile I, II si III, precum si doua din cele cateva premii speciale disponibile: premiul „Vali Sterian”, premiul „Anda Calugareanu”, premiul „Tatiana Stepa”, premiul Radio Romania Actualitati (postul fiind unul dintre partenerii traditionali ai festivalului) sau premiul special al juriului.

Invitaţi: Mircea Baniciu, Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Vasile Seicaru, Mircea Vintila, Ducu Bertzi, Doru Stanculescu, George Nicolescu, Victor Socaciu şi câştigătorii ediţiilor precedente Ada Milea, Daniel Iancu şi Maria Gheorghiu.

Invitat specia: Donovan



3 comentarii:

Gabriela spunea...

Am si eu o intrebare : se gaseste pe unde regulamentul pentru acest festival? As vrea macar sa stiu preselectia unde are loc sau cand, poate o persoana de contact, cineva cu care sa pot lua legatura pentru a cere informatii despre festival. Sau daca are cineva aceste informatii sa mi le trimita si mie pls! :((

Anonim spunea...

in Dec e doar Gala... concursul in feb martie...:)

Anonim spunea...

Spicuiesc din marele Vasile Seicaru dupa ce a fost intrebat : ”viitorul muzicii folk e pe maini bune? din ce-ati auzit in seara asta?” – VS: eu ii stiu pe toti, ii stiu pe majoritatea, hai sa spun ca-mi scapa cativa, ii stiu pe toti, e o scoala foarte buna, e un val de folkisti foarte talentati…din nefericire, media nu da doi bani pe folk si pe generatia tanara, care ar trebui ajutata si ei sa apara pe post. atata timp cat nu apar pe post, nu exista. e vina…nu stiu a cui,vremurile acestea le traim, din nefericire suntem in aceasta perioada in care fara sticla nu existi. ei ar trebui sa apara, sa-i vada lumea, sa cante. or genul nu mai este la fel de popular cum era in anii 70-80, si, foarte putini sunt cei care sunt fani inraiti…
Asta e realitatea, de-aia stirea cu festivalul om bun nu e la rubrica festivaluri, de-aia si-au facut festival unde sa cante doar ei, de-aia informatiile apar cu 2-3 zile inainte de desfasurarea competitiilor…ce scoala de folk dom’ Vasile? ii cunosti pe toti ? cum sa apara tinerii pe post cand crocodilii nu se mai satura? crezi ca vine vreunul din pustii astia din noul val sa vada la om bun cum Vasile canta o melodie dupa cel mai recent album (cativa ani la rand a facut asta la om bun cu melodia cu orasul si floarea de tei). eu zic ca daca folkistii din vechiul val doresc lectii private de cum sa cante la chitara altceva decat strumming si vor sa ”prinda” ceva de la donovan, o puteau face si in particular.
ar fi frumos ca organizatorii festivalului sa vada ce am scris aici, le-as trimite lor direct, dar nu stiu unde. ca sa fac o gluma, caut niste organizatori, dar nu gasesc. toti organizatorii sa apeleze la mine.